Tekenaar Vick

Mijn tekencarrière begon toen ik op school tijdens de lessen de kantlijnen van mijn schriften vol krabbelde met allerlei geinigheden. Deze drang tot artistieke expressie werd niet door alle leraren gewaardeerd, maar werd toch opgemerkt door de leraar handvaardigheid die ook verantwoordelijk was voor de schoolkrant. Ik mocht een strip publiceren en daarna heb ik nog illustraties gemaakt voor een informatiefolder.

Hoewel het tekenwerk toen al mijn ding was, werd mij afgeraden om er mijn beroep van te maken. Er zou geen droog brood mee te verdienen zijn. Toen heb ik al tekenend mijn opleiding in de techniek afgemaakt en daarna nog een grafische opleiding. Na wat beroepsmatige omzwervingen die mij geen optimale voldoening gaven, ben ik uiteindelijk uitgekomen op mijn oorspronkelijk plan: strips en cartoons tekenen als beroep.

 

 

 
Sinds 2009 treed ik naar buiten als professioneel illustrator en neem ik commerciële opdrachten aan. Naast illustratiewerk voor gedrukte en digitale media wordt mijn tekenwerk ook ingezet als communicatiemiddel bij brainstormsessies en bedrijfsevents. Mijn kennis en enthousiasme over strip- en cartoontekenen draag ik eveneens uit via workshops in het onderwijs.