Tekenaar Vick

In aansluiting op de heruitgave van de bekende stripserie “De Generaal” van Peter de Smet heeft Vick in samenwerking met uitgeverij Personalia de spin-off strip “Het Generaaltje” ontwikkeld. Het eerste korte verhaal is in 2018 in StripGlossy gepubliceerd.

“De Generaal” is een humoristische strip waarin een generaal en een professor elke keer de macht proberen te grijpen door middel van een list, rare machine, of anderszins. Elke keer slagen ze er net niet in hun doel te bereiken door een onvoorziene omstandigheid. Hierdoor eindigen ze dan ook steevast in de gevangenis.

“Het Generaaltje” bestaat net als “De Generaal” ook uit korte stripverhalen van rond vier pagina’s per aflevering. De verhalen spelen zich af in de jeugd van De Generaal toen hij ongeveer zeven jaar oud was en op de basisschool zat. Dat brengt de plaats van handeling naar 1951, omdat zijn “volwassen” carrière in 1971 begon met het eerste verhaal in stripblad Pep.

De verhalen van Het Generaaltje verlopen niet volgens een vast stramien zoals bij De Generaal het geval is, maar bevatten wel verwijzingen naar de originele serie. De karaktertrekken van de figuren blijven ook gehandhaafd, met de emotionele uitbarstingen van Het Generaaltje en de absurde ideeën van de kleine professor. Vick maakt zowel de scenario’s als de tekeningen voor deze verhalen.